Zeeleeuwen, struisvogels en vlokken met beestjes (2e keer geschreven door Ernst)
Het is nu alweer maandag 12 april en vanmiddag vertrek ik met KLM naar huis. Hier vertrekt het vliegtuig om 16.50 en in Nederland kom ik aan om 7.55 s'ochtends. (voor mijn gevoel 1.55 Curacause tijd). Koffer is gepakt en bij huisbaas Cor heb ik mijn boarding pass mogen uitprinten. Ready to go!
In het verhaal van Wet & Wild ben ik vergeten te melden dat we op maandagavond nog Salsa les hebben gevolgd en we onze moves hebben kunnen laten zien. Het andere dat ik vergeten ben te vertellen (en de lezers misschien tot jaloezie breng) is dat we na het eten op dinsdag (de pasta) bij de Italiaan vers gemaakt ijs zijn wezen eten..Nikki vond het raar dat ik tegen de bediende zei dat we geen dessert meer hoefde, omdat we wel beter wisten waar we ons toetje gingen halen, haha
Afgelopen woensdag was onze trip naar Klein Curaçao ‘in het water gevallen'. De betreffende vrouw schijnt het inmiddels goed te maken. Gisteren hebben we (als mooie afsluiter van de vakantie) opnieuw de reis richting het eilandje midden in de Oceaan ondernomen. Aangezien we ons geld toch terug hadden gekregen en deze dag de zon scheen gingen we dus voor poging 2!
Wederom kwamen we als eerste van de groep om 07.00 aan bij de Catamaran. Nadat we weer kennisgemaakt hebben met de crew stonden de koffie en broodjes ons weer op te wachten J Ik zocht mijn plaatsje bij de bar snel olp om een tactische plaats te hebben mocht het gaan regenen. Het tegendeel bleek achteraf waar te zijn, want het bleek een hele warme dag te gaan worden (waarbij we ook e.e.a. verbrandplekken op hebben gelopen). De heenweg zijn we voor op het dek gaan zitten en de rest van de groep zat achter of op het dak van de boot zelf. Deze keer werd niemand zeeziek of waren er andere nare gebeurtenissen.
Behalve dat de zeegolven soms zo heftig over de boot vlogen dat we bijna van het dek afspoelden en met name voorop de boot tot Wet & Wild achtige taferelen leidde ;)
Aangekomen bij Klein Curaçao, een eiland vergelijkbaar met 8 tot 10 voetbalvelden groot en een enorm mooi strand met lichtblauw water eromheen. We kregen de mogelijkheid om te snorkelen vanaf de boot en het eerste dat ik serieus zag waren 2 flinke schildpadden die mijn pad (..) kruisten. Geweldig en verder kon je bij diepere gedeeltes ook mooi gekleurde vissen zien.
Na even op het strand aan te branden en andere mensen achter mijn schildpadden aan te zien duiken hebben we leuke kiekjes gemaakt in het water en samen een extra rondje gesnorkeld. Toen was het tijd voor...De barbeque! Het was all-inclusief dus koude limonade, biertjes etc. en natuurlijk de spareribs die je kreeg gingen er goed in! Vervolgens mochten we nog even terug om het eiland te verkennen en hebben we nog wat aangespoelde scheepswrakken bewonderd. De terugreis gebeurt al zeilend.. en zittend op de zogenaamde trampolines aan de voorkant van de catamaran. Dat was genieten, hoewel de zon wel erg fel was. Al met al wel een zeer geslaagde dag met als afsluiter het wekelijks Wet & Wild feest op het strand van Mambo :p. Allebei zeer aan te raden!
Even terug naar vorige week donderdag waar ik met het verhaal gebleven was. We zijn donderdagochtend naar een zee-aquarium gegaan. Als eerste kregen we een dolfijnenshow met trainsters te zien. Binnen in de grote ruimte zijn diverse vissen van halve maantjes, flamingo's tot aan zeeduivels (die kun je beter niet tegenkomen in de zee!) te zien. Uiteraard waren er ook haaien, weliswaar jonkies nog, te bewonderen en als laatste kregen we een zeeleeuwenshow:
Het 8 jaar oude vrouwtje ‘Coral' kwam al huppelend binnen onder begeleiding van een trainster. Ze deed diverse truckjes als omrollen, klappen met flippers en zelfs een soort van breakdancen J
Richting het publiek werd gevraagd wie er sterke armen had en een 4-jarige mannetje stak meteen z'n hand op. De bedoeling was dat je een grote ring richting de zeeleeuw moest gooien en dan zou hij hem vangen. Dit mislukte, zeeleeuw stak z'n tong uit en vervolgens moest iemand anders maar gooien....Inderdaad, Ernst stak z'n hand maar op en mocht z'n basketbalskills wat betreft mikken laten zien. Echt mooi als zo'n beest jou ring vangt, voor je klapt (weliswaar op commando) en je dan een band voelt met die zeeleeuw! Deze actie is overigens live vastgelegd door Nikki (komt op hyves!)
S'avonds zijn we met een hele groep bij restaurant de Kleine wereld gaan STEENGRILLEN! Wederom veel vlees gegeten en als man hoef ik niet uit te leggen hoe dat erin gaat J
Vrijdag, het struisvogelpark. Na half Curaçao te zijn rondgereden en in een of ander verlaten gebied te zijn uitgekomen, realiseerden we dat of Ernst een afslag had gemist of de kaart gewoon niet klopte....
Ik ben nog steeds van mening van het laatste hoewel menig lezer natuurlijk nu anders denkt..
In het park kregen we een soort safari-tour en zagen we kuddes struisvogels bij elkaar. Ondertussen kregen we een grappig verhaaltje over struisvogels met spannende feiten. Dodelijke aanvallen, vrouwtjes die mannen kaalplukken (hoe herkenbaar dat is enzo..) en recycling door dode vogels op te eten en de rest te voeren aan de krokodillen, die we later nog kregen te zien. We mochten na het horen van deze informatie de vogels nog gaan voeren.. In het begin best spannend, maar als je hoort dat struisvogels eigenlijk best domme beesten zijn (terwijl ze ook een lief koppetje hebben) en ook wel schuw dan geeft het niks. Nikki en ik vonden het een spannende tour en besloten niet om op een struisvogel te zitten.
Tenslotte waar we verder onze middagen mee gevuld hebben is: Liggen op het strand, rondwandelen in het stadje Punda, fruitshakes drinken en s'avonds zoveel mogelijk gezellige dingen doen. We hebben elke ochtend lekker ontbeten met gebakken eitjes en broodjes..Ondanks totdat we een keer ontdekten dat er bij onze vlokken kleine bruine (vieze) beestje liepen..Dus, hoe deze erin zijn gekomen blijft nog het grootste raadsel, maar het was wel schrikken!
Over 14 uur ben ik weer in het (koude?) Nederland en moet ik Nikki weer 2 maanden missen. Het afscheid straks zal wel moeilijk worden, maar we gaan zometeen nog wel lekker lunchen. Deze keer hebben we wat meer foto's van deze fantastische vakantie samen. Veel plezier ermee en tot snel!
Ernst en Nikki
Hallo daar.
Ik heb zojuist nog geprobeert Nikki te bellen en Ernst een goede reis terug te wensen. Maar ze pakte niet af. Ik dacht misschien dat de lessen weer begonnen zijn. Maar dat zal dan nog wel niet zo de laatste dag samen. Blij te lezen dat jullie het leuk gehad hebben. Nou Ernst goede reis terug. En nikki , voor dat je het weet ben je al weer 2 weken verder en dan staan wij op de stoep.
groetjes en liefs xxxxxxxxx Trudy
Haa Samen!
Leuk verhaal joh! Jullie hebben al veel meegemaakt!
Ernst hele goede reis naar huis & Nikki voordat je het weet, is er alweer bezoek! Kun je die ook weer nieuwe dingen laten zien! Spreek je snel weer!!
x x
Hoi Nikki,
Kei leuk om al die verhalen te lezen.
Je hebt ook al veel gedaan en gezien, maar dan kun je dat ook weer allemaal aan jullie pap en mam laten zien dat is dan ook wel weer leuk.
Ja ja voor je het weet staan ze bij jou op de stoep.
Ons Bart wilden ook wel mee, maar ja dat gaat niet als ze al gaan en als Bart dan nog op school zit.
( jammer anders had ik ook meegekunnen ) hahaha
Nog bedankt voor je kaartje, ze vonden het kei leuk nogal was hij een paar dagen later.
We vonden het heel leuk dat je toch nog aan hen had gedacht.
Je staat nu langs Linda en jullie Pap bij ons op de schouw in de keuken.
We hopen dat je nog een goede tijd krijgt nogal is Ernst weg.
groetjes Danielle, Ard, Fleur en Bart.
Heeey meisske, (en ook nog een beetje ernst vanuit nederland natuurlijk :P)
Hoe was het afscheid? Want je hoeft nu nog maar eventjes he! Ohh kan niet wachten tot je weer thuis bent hoor :D Lekker stappen en gek doen!
tja en je paps en mams komen binnen korte tijd ook weer he! dus dat gaat helemaal goed komen daar!
Hier begint het zonnetje ook steeds meer te schijnen!
Meis.... geniet er nog ffies van! Want het is daar nog steeds lekkerder/zonniger/rustiger/relaxter als hier hoor!
Knuffel,
Nina
Pfff wat een zwaar leven hebben jullie zeg. :P
super chill! zeg!
Goede terugreis Ernst... (al is hij nu vast alweer terug)
En dan gaan papa en mama alweer.. ! ze zijn iig al druk met de voorbereidingen! :P
Veel plezier nog!
xx
Hey Nikki, (en Ernst als je dit ook leest)
Wat een leuke verhalen allemaal! Ik ben echt jaloers!;)
Het gaat ook allemaal goed lees ik! Je komt gewoon alweer bijna terug... nou, ja... over een tijdje dan:P
In ieder geval nog heel veel plezier! en ik lees je volgende avonturen snel weer.
Heey,
Ik heb beide verhalen maar even in een keer gelezen, wat hebben jullie veel leuke dingen ondernomen. Maar ja wat wil je met Nikki als lokale reisleidster.
Veel plezier nog, na je vakantie kan je er weer tegenaan op je stage.
x
Hallo Nikki,
Goed om te zien dat het goed bevalt daar en dat ook Ernst een leuke tijd heeft gehad.
Leuke verhalen ook. Je kunt wel zien dat ernst ook vakantie had, gezien de tijd die hij heeft genomen voor zijn verhalen,haha! Al schud hij ze waarschijnlijk zo uit zijn mouw.
Binnenkort weer bezoek van het thuisfront, dus dat gaat helemaal goed komen daar. Dan passen Kelly en ik wel op het huis in de Margrietstraat.
Veel plezier nog de laatste weken.
Gr paul(tje)